Μυοσκελετικοί Πόνοι & Εργασία

Functional Movement

Οι μυοσκελετικοί πόνοι που οφείλονται στην εργασία είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο & η κύρια αιτία εξαιτίας της οποίας οι εργαζόμενοι απουσιάζουν από την εργασία τους ενώ παράλληλα αντιμετωπίζουν οι ίδιοι αλλά & οι εργοδότες μεγάλες απώλειες χρήματος.

Για παράδειγμα πόνοι στη μέση σχετίζονται με τη μεταφορά βάρους ή με την καταπόνησή της εξαιτίας συνεχόμενων κραδασμών (οδηγοί), πόνοι στα άνω άκρα συνήθως αφορούν άτομα που χρησιμοποιούν πολύ τα χέρια τους ή κάνουν επαναλαμβανόμενες κινήσεις (υπάλληλοι γραφείου, μουσικοί) κ.λπ.

Η θεραπευτική άσκηση συνιστάται όλο και περισσότερα τα τελευταία χρόνια ως μέσο αντιμετώπισης του πόνου αλλά & ως μέσο πρόληψης.

Τα συμπτώματα

Υπάρχει μία μεγάλη ποικιλία μυοσκελετικών διαταραχών από τις ήπιες μέχρι τις σοβαρές & τα πιο χαρακτηριστικά τους συμπτώματα είναι τα εξής:

 • -Πόνος

 • -Ακαμψία τις αρθρώσεις

 • -Σφίξιμο στους μύες

 • -Αίσθηση τσιμπήματος

 • -Ερυθρότητα και πρήξιμο στην πληγείσα περιοχή

Όταν η ασθένεια προχωράει ο πόνος ή η κούραση της πληγείσας περιοχής εμφανίζεται & κατά τη διάρκεια της ανάπαυσης ή του ύπνου & αν δεν αντιμετωπιστεί μπορεί να οδηγήσει το άτομο σε αδυναμία να εκτελέσει την εργασία του.

Τεχνικές που εφαρμόζουμε

Στο functional movement μπορούμε να αναλάβουμε εσάς ή τους εργαζόμενους της εταιρείας & να αποκαταστήσουμε τις μυοσκελετικές διαταραχές που σας δημιουργούν προβλήματα. Ακόμη μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα πρόγραμμα βασισμένο στις ανάγκες & τις ιδιαιτερότητες της εργασίας σας λειτουργώντας σ’ αυτήν την περίπτωση προληπτικά.

Κάποιες από τις υπηρεσίες που παρέχουμε είναι:

 • Μελέτη & ανάλυση κινητικών μοτίβων

 • Κινητική αξιολόγηση

 • Εξειδικευμένα πρωτόκολλα ασκήσεων

 • Εξατομικευμένα ασκησιολόγια

 • Προγράμματα θεραπείας (Mind – Body)

 • Υπηρεσία telehealth

Δωρεάν Online Αξιολόγηση

Συμπληρώστε τη φόρμα και σύντομα θα επικοινωνήσω μαζί σας

Μυοσκελετικές Διαταραχές & Εργασία


Το να παίζεις ένα μουσικό όργανο σε επαγγελματικό επίπεδο, είναι μια πολύ περίπλοκη κινητική ικανότητα. Εξαιτίας της καθημερινής και πολύωρης εξάσκησης τους τα άτομα αυτά καθίστανται εξαιρετικά ευαίσθητα σε νευρομυοσκελετικούς τραυματισμούς. Μάλιστα θα ονόμαζα τα άτομα αυτά «καλλιτεχνικούς αθλητές», διότι το μυοσκελετικό τους σύστημα επιβαρύνεται καθημερινά από τις συνεχείς πρόβες και τις παραστάσεις, όπως αυτό των αθλητών από τις καθημερινές προπονήσεις.

διαβάστε περισσότερα


Οι επαγγελματίες οδηγοί, είναι μια επαγγελματική ομάδα η οποία ταλαιπωρείται από διάφορους μυοσκλετικούς πόνους, εξαιτίας της πολύωρης εργασίας τους, σε μία όχι και τόσο ανατομική θέση. Ανεξάρτητα από το πόσο καλή εργονομικά είναι η στάση και η θέση πίσω από το τιμόνι, η παραμονή των ατόμων αυτών σε μια σταθερή θέση για μεγάλο χρονικό διάστημα, αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης μυοσκελετικών πόνων και τραυματισμών.

διαβάστε περισσότερα


Οι υπάλληλοι γραφείου εξαιτίας της καθιστής εργασίας και της πολύωρης χρήσης του ηλεκτρονικού υπολογιστή, εκθέτουν το σώμα τους σε συγκεκριμένες στάσεις, όπου σε συνδυασμό με τις επαναλαμβανόμενες κινήσεις των άνω άκρων, αποτελούν αιτίες πόνου στη μέση, στον ώμο και στον αυχένα.

διαβάστε περισσότερα


Η νοσηλευτική είναι κατατάσσεται ως το μεγαλύτερο και το πιο σημαντικό από τα επαγγέλματα υγειονομικής περίθαλψης. Λόγω του επίπονου φόρτου εργασίας και των ακανόνιστων προγραμμάτων βάρδιας, οι μυοσκελετικοί πόνοι, είναι πολύ συχνό φαινόμενο στο νοσηλευτικό προσωπικό, επηρεάζοντας μάλιστα την ποιότητα της φροντίδας που παρέχουν.

διαβάστε περισσότερα