Σε ποιους απευθυνόμαστε

• Ατομικά

Functional Movement

Μυοσκελετικοί πόνοι

  • Κακή στάση σώματος

  • Παρατεταμένη ακινησία

  • Κούραση μυών και φθορά από τις παρατεταμένες δραστηριότητες (π.χ. ανύψωση βάρους)

  • Επαναλαμβανόμενες κινήσεις

  • Μακρόχρονη καταπόνηση (π.χ. προπόνηση)

διαβάστε περισσότερα

Χρόνιες παθήσεις

Σύμφωνα με έρευνες οι χρόνιες παθήσεις (οστεοαρθρίτιδα, ινομυαλγία, αρθρίτιδες κ.α), συνεχώς αυξάνονται στις σημερινές κοινωνίες. Επιδημιολογικές μελέτες προβλέπουν ότι στο μέλλον οι «χρόνιες παθήσεις» θα ευθύνονται για σοβαρές μειονεξίες, σε ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού.

Τα άτομα που προσβάλλονται από χρόνιες παθήσεις διαμαρτύρονται για αόρατα συμπτώματα όπως πόνο, κόπωση και διαταραχές της διάθεσης. Ο πόνος και η κόπωση είναι μέρος της καθημερινότητας αυτών των ανθρώπων, κάτι το οποίο τους αναγκάζει να ακολουθούν καθημερινά φαρμακευτική αγωγή, ενώ προσπαθούν συνεχώς να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα που τους επιτάσσει η εκάστοτε νόσος.

διαβάστε περισσότερα

Functional Movement

Functional Movement

Μυοσκελετικές διαταραχές

Με τον όρο Μυοσκελετικές Διαταραχές συνήθως εννοούμε κακώσεις και παθήσεις που αφορούν σε οστά, μυς, αρθρώσεις, τένοντες και συνδέσμους.

Οι διαταραχές αυτές υπάγονται σε δύο βασικές κατηγορίες:

α) εκείνες που προκύπτουν ξαφνικά και είναι βραχύβιες, όπως π.χ. κατάγματα, διαστρέμματα κ.λπ.

& β) δια βίου καταστάσεις που σχετίζονται με συνεχή πόνο και αναπηρία.

Οι μυοσκελετικές παθήσεις χαρακτηρίζονται συνήθως από πόνο (συχνά επίμονο), περιορισμό της κινητικότητας, της επιδεξιότητας και της λειτουργικής ικανότητας του ατόμου.

διαβάστε περισσότερα

Αθλητές

Οι αθλητές έχουν αυξημένες ανάγκες σωματικής φροντίδας εξαιτίας της ίδιας της φύσης της ασχολίας τους. Από τη μία πλευρά πρέπει να ασκούνται, να εξελίσσονται & να βελτιστοποιούν τις ικανότητές τους προστατεύοντας παράλληλα το σώμα τους από τυχόν τραυματισμούς.

Από την άλλη πλευρά αν υπάρξει τραυματισμός πρέπει να αποκατασταθεί πλήρως στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα.

διαβάστε περισσότερα

Functional Movement

• Εργασία / Εταιρίες

Functional Movement

Μυοσκελετικοί πόνοι και εργασία

Οι μυοσκελετικοί πόνοι που οφείλονται στην εργασία είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο & η κύρια αιτία εξαιτίας της οποίας οι εργαζόμενοι απουσιάζουν από την εργασία τους ενώ παράλληλα αντιμετωπίζουν οι ίδιοι αλλά & οι εργοδότες μεγάλες απώλειες χρήματος.

Για παράδειγμα, πόνοι στη μέση σχετίζονται με τη μεταφορά βάρους ή με την καταπόνησή της εξαιτίας συνεχόμενων κραδασμών (οδηγοί), πόνοι στα άνω άκρα συνήθως αφορούν άτομα που χρησιμοποιούν πολύ τα χέρια τους ή κάνουν επαναλαμβανόμενες κινήσεις (υπάλληλοι γραφείου, μουσικοί) κ.λπ.

διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή σε εταιρίες

Βοηθάμε τις εταιρείες να βελτιώσουν την υγεία και την απόδοση των υπαλλήλων τους, ενώ ταυτόχρονα τους προστατεύουμε από μελλοντικούς μυοσκελετικούς τραυματισμούς στο χώρο εργασίας.

Είτε πρόκειται για μεγάλη είτε πρόκειται για μια μικρή επιχείρηση, η υγεία και η ευεξία των εργαζομένων τους, αποτελεί μία επένδυση για την επιχείρηση.

Έχει αποδειχθεί ότι όταν οι εργαζόμενοι δημιουργούν νέες υγιεινές συνήθειες, η απόδοσή τους βελτιώνεται όχι μόνο στο χώρο εργασία τους, αλλά και σε όλες τις καθημερινές τους δραστηριότητες.

διαβάστε περισσότερα

Functional Movement

Δωρεάν Online Αξιολόγηση

Συμπληρώστε τη φόρμα και σύντομα θα επικοινωνήσω μαζί σας