Αθλητές

Οι αθλητές έχουν αυξημένες ανάγκες σωματικής φροντίδας εξαιτίας της ίδιας της φύσης της ασχολίας τους. Από τη μία πλευρά πρέπει να ασκούνται, να εξελίσσονται & να βελτιστοποιούν τις ικανότητές τους προστατεύοντας παράλληλα το σώμα τους από τυχόν τραυματισμούς.

Από την άλλη πλευρά αν υπάρξει τραυματισμός πρέπει να αποκατασταθεί πλήρως στο συντομότερο, δυνατό χρονικό διάστημα.

Τεχνικές Αποκατάστασης

Η επιστήμη της αποκατάστασης των τραυματισμών και κυρίως των αθλητικών τραυματισμών συνεχώς εξελίσσεται, και έχει ως βασικό στόχο να προτείνει τον αποτελεσματικότερο και ασφαλέστερο τρόπο αποκατάστασης στον τραυματισμένο αθλητή.

Ο επαγγελματίας υγείας που εξειδικεύεται στην αποκατάσταση τραυματισμών διαθέτει τη γνώση για να εντάξει ένα εξειδικευμένο, ανάλογα με τον τραυματισμό του αθλητή, ασκησιολόγιο στην καθημερινή ρουτίνα του τραυματία αθλητή, μέχρι την πλήρη επανένταξή του.

διαβάστε περισσότερα

Προπονητικά προγράμματα

Στο functional movement, αναπτύσσουμε εξατομικευμένα προπονητικά προγράμματα, για αθλητές όλων των ηλικιακών ομάδων από τις ακαδημίες μέχρι και το επίπεδο του πρωταθλητισμού.

Προσφέρουμε ό,τι ακριβώς χρειάζεται ένας αθλητής και μία ομάδα, έτσι ώστε να καταφέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

επικοινωνήστε μαζί μου

Δωρεάν Online Αξιολόγηση

Συμπληρώστε τη φόρμα και σύντομα θα επικοινωνήσω μαζί σας

για Αθλητές


Όλες οι έρευνες και όλες η προσπάθειες στο κομμάτι της εκγύμνασης των αθλητών και όχι μόνο, εστιάζουν πλέον στα προγράμματα πρόληψης έχοντας ως στόχο:

διαβάστε περισσότερα


Ενώ οι αθλητές αλλάζουν ομάδες έχοντας κάθε χρόνο διαφορετικούς στόχους, η απαίτηση το να εξελίσσονται για να παραμείνουν στην ελίτ του αθλήματος, αλλά και να εξελιχθούν ακόμα περισσότερο, παραμένει σταθερή. Ο μόνος τρόπος για να το καταφέρουν αυτό είναι να ξεκλειδώσουν και να βελτιστοποιήσουν τις δυνατότητες τους, προστατεύοντας ταυτόχρονα το σώμα τους από τραυματισμούς.

διαβάστε περισσότερα


Ο όρος «εύρος κίνησης», είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται κατά την εκτέλεση των ασκήσεων γυμναστικής, και εφαρμόζεται από τους γυμναστές αρκετά συχνά τα τελευταία χρόνια. Λέγοντας όμως, ότι πρέπει να εκτελούμε τις ασκήσεις στο μεγαλύτερο δυνατό εύρος κίνησης, τι εννοούμε και ποια είναι τα οφέλη για το σώμα μας;

διαβάστε περισσότερα


Η σύνδεση των οστών του ανθρώπινου σώματος, γίνεται μέσω του συνδετικού ιστού ή μέσω των αρθρώσεων. Οι αρθρώσεις, με τον τρόπο που είναι κατασκευασμένες δίνουν ευκαμψία και στήριξη στο υπόλοιπο ερειστικό σύστημα (μακρά, βραχέα & πλατιά οστά) επιτρέποντας του να κινηθεί, ενώ ο συνδετικός ιστός είναι ένα σύνολο από ανελαστικές δέσμες ινών κολλαγόνου ή κυττάρων ελαστικού χόνδρου, οποίος συγκρατεί τα οστά μέσα στις αρθρώσεις και τα συνδέει με τους μύες.

διαβάστε περισσότερα


Έχοντας γυμνάσει τα τελευταία 15 χρόνια εκατοντάδες νεαρούς αθλητές ηλικίας 7 έως 18 χρονών, έχω παρατηρήσει μία επικίνδυνη επιθυμία των νεαρών αυτών αθλητών, για την προπόνηση κατάρτισης δύναμης με βάρη. Παρότι οι ίδιοι αθλητές ισχυρίζονται ότι γνωρίζουν να εκτελούν σωστά τις ασκήσεις στην αίθουσα βαρών, δεν έχω συναντήσει ακόμα κάποιον νεαρό αθλητή, ο οποίος να μπορεί να εκτελεί σωστά τι βασικές ασκήσεις δύναμης, όπως είναι τα Squat, τα Lunges, τα Push-ups κ.α.

διαβάστε περισσότερα


Πλέον στις μέρες μας, τα παιδιά δεν έχουν τη δυνατότητα να ασχολούνται με πολλά αθλήματα ή με αθλοπαιδίες στις γειτονιές, κάτι το οποίο συνέβαινε καθημερινά πριν από μερικές δεκαετίες. Δυστυχώς το ανέμελο κυνηγητό, το ποδόσφαιρο της γειτονιάς και τα διάφορα παιχνίδια τύπου αμπάριζα, μακριά γαϊδούρα, κουτσό και πολλά άλλα, αντικαταστάθηκαν είτε με το διάβασμα και τα φροντιστήρια, είτε για τα παιδιά όπου αθλούνται με πρώιμη εξειδίκευση σε ένα μόνο άθλημα.

διαβάστε περισσότερα