Οστεοπαθητική & Functional Movement Μία ολιστική & αποτελεσματική θεραπευτική προσέγγιση

Ο συνδυασμός της Οστεοπαθητικής με την εξειδικευμένη θεραπευτική άσκηση η οποία στοχεύει στη βελτίωση της λειτουργικότητας και της κινητικότητας (Functional Movement) του ατόμου, είναι μία θεραπευτική προσέγγιση η οποία υποστηρίζεται από όλη την σύγχρονη ιατρική κοινότητα.

Μέσω αυτών των δύο πρακτικών, προσπαθούμε να διατηρήσουμε ή να επαναφέρουμε στο ανθρώπινο σώμα την ισορροπία μεταξύ  του μυοσκελετικού, νευρικού και κυκλοφορικού συστήματος.

Με ποιόν τρόπο γίνεται αυτό

Αφού αρχικά λάβουμε ένα λεπτομερές ιατρικό ιστορικό και αφού αξιολογήσουμε τον ασθενή με κάποιες κινησιολογικές δοκιμές, εντοπίζουμε περιοχές του σώματός του, οι οποίες έχουν μειωμένη κινητικότητα και λειτουργία.

Στη συνέχεια στοχεύουμε στη διόρθωση – αποκατάσταση των δυσλειτουργιών που εντοπίσαμε, συνδυάζοντας διάφορες τεχνικές με την εξειδικευμένη θεραπευτική άσκηση, όπως:

Με τις παθητικές διατάσεις σε 1η φάση, έτσι ώστε να βελτιώσουμε την ελαστικότητα του ανθρώπινου σώματος και το εύρος κίνησης των αρθρώσεων του.

Αυτό όμως θα πρέπει να γίνει εστιάζοντας σε όλο το εύρος κίνησης μίας άρθρωσης, όχι μόνο σε ένα σημείο, προσπαθώντας με την πάροδο του χρόνου στην ενεργή συμμετοχή του ασθενούς στις διατάσεις, ενθαρρύνοντας την αυτοθεραπεία.

Ο συνδυασμός της Οστεοπαθητικής με το Functional Movement, συνδυάζει τις τεχνικής της Οστεοπαθητικής  με άλλες τεχνικές, όπως μαλάξεις, κινητοποιήσεις, βελτίωση εύρους κίνησης, ενδυνάμωση κ.α.

Με αυτόν τον τρόπο εστιάζουμε όχι μόνο στους μύες, αλλά και στην περιτονία  ένα λεπτό ιστό που περιβάλλει όλους τους ιστούς του σώματος, απελευθερώνουν μυϊκές εντάσεις και συμφύσεις.

Χρησιμοποιώντας όλες αυτές τις πρακτικές, όπως μαλάξεις, πιέσεις και ερεθίσματα, πετυχαίνουμε την απελευθέρωση των συμφύσεων.

Ουσιαστικά είναι μία μέθοδος διαχείρισης και θεραπείας διαφόρων μυοσκελετικών και παθήσεων, καθώς και νεύρο-αγγειακών ή ενεργειακών δυσλειτουργιών.

Η θεραπεία είναι πάντα εξατομικευμένη και προσαρμόζεται στις ανάγκες του κάθε ασθενούς.

Ο συγκεκριμένος τρόπος θεραπείας θεωρείται από την ιατρική κοινότητα ως ασφαλής για όλες τις ηλικίες και είναι αποτελεσματική για άτομα που πάσχουν από χρόνιες ασθένειες (αρθρίτιδες, σκλήρυνση κατά πλάκας κ.α), αλλά και για άτομα με χρόνιους μυοσκελετικούς πόνους (αυχένα, μέση, γόνατα κ.τ.λ).

Παγούνης Νικόλαος

Κινησιολόγος – Κινησιοθεραπευτής

Εξειδίκευση στην Ιατρικής της Άσκησης

& στην Αθλητική Φυσικοθεραπεία

International Certificate in Osteopathic &

Chiropractic Manipulation

 

Μοιραστείτε το!