Ανισορροπία στους Ώμους & “Levator scapulae muscle”

Πριν δύο μήνες, με επισκέφτηκε ένας ασκούμενος ο οποίος εμφάνιζε μία ανισορροπία στους ώμους, με απλά λόγια ο ένας ώμος ήταν πιο ψηλά από τον άλλον, και με ρώτησε για πιο λόγο συμβαίνει αυτό και αν μπορούσα να κάνω κάτι για να το διορθώσω. 

Του είπα ότι για την ανισορροπία στους ώμους μπορεί να ευθύνονται πολλά πράγματα, αλλά αν θέλεις να βρούμε την πραγματική αιτία θα πρέπει να αξιολογήσουμε την κίνηση και τη λειτουργία των μυών της κεφαλής του αυχένα και των ώμων, ώστε να βρούμε την πραγματική αιτία και στη συνέχεια να τη διορθώσουμε με το κατάλληλο ασκησιολόγιο.

Τα αποτελέσματα της εξέτασης ήταν αποκαλυπτικά. Έδειξαν ότι ο ένας ανελκτήρας μυς της ωμοπλάτης (Levator scapulae muscle), ήταν πιο σφιχτός από τον άλλον. Έτσι γνωρίζοντας πλέον την αιτία της συγκεκριμένης ανισορροπίας στους ώμους, σχεδίασα ένα εξειδικευμένο ασκησιολόγιο το οποίο χαλάρωσε τη σφιχτή πλευρά και ενεργοποίησε την πλευρά που ήταν πιο χαμηλά και με αυτόν τον τρόπο οι ώμοι ευθυγραμμίστηκαν.

Ο ανελκτήρας μυς της ωμοπλάτης (Levator scapulae muscle), είναι ένας μικρός αλλά σημαντικός μυς διότι συνδέει τον ώμο με το λαιμό. Ο Levator scapulae muscle, εκτείνεται από τον 1ο Αυχενικό σπόνδυλο μέχρι το άνω μέρος της ωμοπλάτης και η κύρια λειτουργία του είναι η ανύψωση της ωμοπλάτης, ενώ πολύ συχνά λειτουργεί και σε συνεργασία με άλλους μύες, όπως το ρομβοειδή και τον έλασσον θωρακικό μυ.

Στο functional movement ελέγχουμε τη λειτουργία των μυών, στην περιοχή του σώματος που εμφανίζεται η δυσλειτουργία, και με ένα στοχευμένο και εξειδικευμένο ασκησιολόγιο μπορούμε και τη διορθώνουμε.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση