Αποκατάσταση Τραυματισμών

Η επιστήμoνική προσέγγιση της αποκατάστασης των τραυματισμών και κυρίως των αθλητικών τραυματισμών συνεχώς εξελίσσεται και έχει ως βασικό στόχο να προτείνει τον αποτελεσματικότερο και ασφαλέστερο τρόπο αποκατάστασης στον τραυματισμένο αθλητή.

Ο επαγγελματίας υγείας που εξειδικεύεται στην αποκατάσταση τραυματισμών διαθέτει τη γνώση για να εντάξει ένα εξειδικευμένο, ανάλογα με τον τραυματισμό του αθλητή, ασκησιολόγιο στην καθημερινή ρουτίνα του τραυματία αθλητή, μέχρι την πλήρη επανένταξή του.

Αθλητικός τραυματισμός ονομάζεται οποιοσδήποτε τραυματισμός συμβαίνει κατά τη διάρκεια της αθλητικής δραστηριότητας ή της άσκησης και ο οποίος μπορεί να είναι αποτέλεσμα τραύματος, κακής τεχνικής, μη σωστής χρήση του εξοπλισμού, ή λόγω υπέρχρησης.

Στην αποκατάσταση των τραυματισμών, αρχικά πρέπει, μέσω της κινητικής αξιολόγησης, να αναγνωριστεί η αίτια που προκάλεσε τον τραυματισμό και να μην περιοριστούμε μόνο στην εξάλειψη των συμπτωμάτων. Ο ρόλος του επαγγελματία υγείας δεν περιορίζεται μόνο στην αποκατάσταση του τραυματισμού, αλλά και στη σωστή πρόληψη για την αποφυγή πιθανού επανα-τραυματισμού.

Στόχος του τελικού σταδίου αποκατάστασης ενός τραυματισμού, είναι ο αθλητής να φθάσει στο επίπεδο που ήταν πριν τον τραυματισμό του. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μπορεί να εκτελεί με επιτυχία συγκεκριμένα τεστ τα οποία είναι σχεδιασμένα επάνω στο άθλημα ή τη δραστηριότητά με την οποία ασχολείται και τα οποία θα μας δείξουν κατά πόσο είναι έτοιμος ο αθλητής να επιστρέψει στην ενεργό δράση.

Δωρεάν Online Αξιολόγηση

Συμπληρώστε τη φόρμα και σύντομα θα επικοινωνήσω μαζί σας