Θεραπευτική Άσκηση

Οι καθημερινές μας δραστηριότητες όπως η οδήγηση, η καθιστική εργασία στο γραφείο, το κράτημα της τσάντας στον έναν ώμο, η στάση στο ένα πόδι, τα ψηλά τακούνια, η χαλάρωση στον καναπέ και πολλές άλλες καθημερινές δραστηριότητες αναδιαμορφώνουν συνεχώς το σώμα και εμποδίζουν τη βιομηχανική ευθυγράμμιση του σώματος, μειώνοντας την ποιότητα της κίνησης και αυξάνοντας τον κίνδυνο τραυματισμού, περιορίζοντας ταυτόχρονα τις δυνατότητες του ατόμου για βέλτιστη απόδοση στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Με τον όρο θεραπευτική άσκηση, εννοούμε την άσκηση που έχει ως στόχο τη βελτίωση της συνολικής ποιότητας της Ανθρώπινης Κίνησης, η οποία με τη σειρά της οδηγεί σε αυξημένη αποτελεσματικότητα των Καθημερινών μας Δραστηριοτήτων.

Ουσιαστικά, η θεραπευτική άσκηση είναι μια μορφή «φυσικής θεραπείας», στην οποία τα άτομα μπορούν να αποκαταστήσουν τις δυσλειτουργίες οι οποίες προέρχονται από την καθιστική καθημερινότητα, την κακή στάση του σώματος και την έλλειψη φυσικής κατάστασης.

Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα του σύγχρονου τρόπου ζωής, είναι η αυξανόμενη ανισότητα στον τρόπο με τον οποίο κινούνται τα άτομα, σε σχέση με τα θεμελιώδη κινητικά μοτίβα του ανθρώπινου σώματος.

Με λίγα λόγια η θεραπευτική άσκηση, βοηθάει τους ανθρώπους να βελτιώσουν τον τρόπο με τον οποίο κινούνται, χρησιμοποιώντας αποτελεσματικές τεχνικές κατάρτισης και ασκήσεις που βοηθούν τα άτομα να αποκαταστήσουν τη βιομηχανική ευθυγράμμιση τους σώματός τους και την ποιότητα κίνησης τους.

Επίσης η θεραπευτική άσκηση, είναι από τα πιο σημαντικά στοιχεία ενός ολοκληρωμένου προγράμματος αποκατάστασης, μετά από τραυματισμό, μέσω της οποίας επιδιώκεται ενεργά η αποκατάσταση της βιομηχανικής ευθυγράμμισης και της σωστής κίνησης του τραυματισμένου μέλους του σώματος. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να παραλείπουμε τη δουλειά του Φυσικοθεραπευτή. Αντ ‘αυτού, θα ήταν καταλληλότερο να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αποκατάστασης ενός τραυματισμού με έναν Φυσικοθεραπευτή, και στη συνέχεια να ενσωματωθούν οι θεραπευτικές ασκήσεις, οι οποίες θα επαναφέρουν τη βέλτιστη βιομηχανική ευθυγράμμιση και τη λειτουργικότητα του σώματος.

Δωρεάν Online Αξιολόγηση

Συμπληρώστε τη φόρμα και σύντομα θα επικοινωνήσω μαζί σας

Απευθυνθείτε στο Functional Movement

Η θεραπευτική άσκηση, είναι ένα εκπαιδευτικό εργαλείο που βοηθά τα άτομα που ζουν στο σύγχρονο κόσμο, να αποκαταστήσουν τη βιομηχανική ακεραιότητα και να βελτιώσουν την ποιότητα των κινήσεών τους.

Χρησιμοποιώντας τις μεθόδους FMS (Functional Movement Screen) & Posture Analysis για την κινητική αξιολόγηση των ασκούμενων και των ασθενών μας, μπορούμε να εντοπίσουμε τις δυσλειτουργίες τους, και να δημιουργήσουμε ένα ολοκληρωμένο διορθωτικό πρόγραμμα άσκησης, με βάση το προφίλ του κάθε ατόμου, το οποίο θα εστιάζει σε προβλήματα που δημιουργούνται από την κακή κινητική λειτουργία και από τις λανθασμένες θέσεις του σώματος, αλλά και από χρόνια μυοσκελετικά προβλήματα που επιφέρουν χρόνιους πόνους υποβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής στην καθημερηνότητα όπως:

Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, Αγγειακή σπονδύλωση, Οσφυαλγία, Ισχιαλγία, Πόνος στον ώμο κ.α.

Όλες οι τελευταίες επιστημονικές μελέτες αποδεικνύουν τα οφέλη της θεραπευτικής άσκησης, ακόμα και όταν αυτή δεν βελτιώνει την αεροβική ικανότητα του ατόμου, αλλά και τη σημασία της, σε μεγάλες ομάδες του πληθυσμού, με μυοσκελετικές, ενδοκρινολογικές και ρευματολογικές παθήσεις.