Οστεοπαθητική

Η Οστεοπαθητική είναι μία μορφή χειρωνακτικής θεραπείας (χειροπρακτικής), η οποία ασκείται παγκοσμίως από επαγγελματίες υγείας διαφόρων ειδικοτήτων (γιατρούς, φυσικοθεραπευτές, γυμναστές κ.α).

Πρόκειται για μία φυσική μορφή θεραπείας, η οποία βασίζεται στην αρχή ότι η ομαλή λειτουργία των οστών, των μυών, των συνδέσμων και του συνδετικού ιστού, βελτιώνει & αλλάζει τη βιομηχανική του ανθρώπινου σώματος απαλλάσσοντας τους ασθενείς από το οξύ στάδιο του πόνου, ενώ ταυτόχρονα επηρεάζει θετικά τα νευρικά, κυκλοφοριακά και λεμφικά συστήματα του σώματος.

Η Οστεοπαθητική δεν επικεντρώνεται μόνο στην πληγείσα περιοχή του σώματος, αλλά αξιολογεί το σώμα ως σύνολο, και αυτή είναι και η κύρια διαφορά της από τη χειροπρακτική η οποία εστιάζει κυρίως στην περιοχή του πόνου στο σώμα του ασθενή.

Ο Οστεοπαθητικός θα εξετάσει φυσικά τον ασθενή, ο οποίος θα κληθεί να εκτελέσει κάποια μοτίβα κινήσεων, μέσω των οποίων αυτός θα αξιολογήσει τη στάση του σώματός, το επίπεδο της κινητικότητάς, την υγεία των αρθρώσεων, των συνδέσμων και των ιστών του ασθενή. Στη συνέχεια και σύμφωνα με τα αποτελέσματα της κινητικής αξιολόγησης, θα πρέπει ο οστεοπαθητικός να προτείνει στον ασθενή το κατάλληλο θεραπευτικό πρόγραμμα και τον απαραίτητο αριθμό συνεδριών, μέσω του οποίου θα απαλλαγεί από τους μυοσκελετικούς πόνους και θα διορθώσει την αιτία που τους προκαλεί.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε διότι ο περισσότερος κόσμος δε γνωρίζει, ότι η Οστεοπαθητική αποτελεί μία συμπληρωματική θεραπεία και όχι μία πλήρη θεραπεία. Μέσω της Οστεοπαθητικής και χρησιμοποιώντας εξειδικευμένες τεχνικές επαφής, κινητοποιούμε αρχικά παθητικά την τραυματισμένη περιοχή στο σώμα του ασθενή, ώστε αυτός να έρθει σε μία κατάσταση στην οποία θα μπορεί στη συνέχεια να εκτελέσει ενεργητικά και χωρίς πόνο το κατάλληλο για αυτόν θεραπευτικό πρόγραμμα.

Δωρεάν Online Αξιολόγηση

Συμπληρώστε τη φόρμα και σύντομα θα επικοινωνήσω μαζί σας

Απευθυνθείτε στο Functional Movement

Στο Functional Movement εφαρμόζουμε την Οστεοπαθητική ως ένα μέσο για να:

 • Αυξήσουμε την κινητικότητα των αρθρώσεων

 • Ανακουφίσουμε την ένταση των μυών

 • Βελτιώσουμε τη στάση σώματος

 • Αποτρέψουμε την ακινησία

 • Ενισχύσουμε την παροχή αίματος στους ιστούς

προετοιμάζοντας κατά αυτό τον τρόπο το σώμα του ασθενή, στο να ξεπεράσει την οξύ φάση του πόνου, και να μπορέσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα, να ακολουθήσει το θεραπευτικό πρόγραμμα άσκησης, διότι αυτό είναι που θα τον θεραπεύσει. Η Οστεοπαθητική μπορεί να προσφέρει ανακούφιση και θεραπεία για ένα ευρύ φάσμα συνθηκών όπως:

 • Αρθρίτιδα

 • Πόνο στο πόδι, στον αστράγαλο, στο ισχίο στο γόνατο

 • Πόνο στην πλάτη, στον αυχένα

 • Πόνο στο χέρι, στον ώμο

 • Πονοκεφάλους

 • Προβλήματα στάσης λόγω εγκυμοσύνης, τραυματισμού στον αθλητισμό, σωματικού βάρους ή εργασίας ή πεπτικών προβλημάτων

 • Ισχιαλγία

 • Νευραλγία κ.α

Τέλος, αυτό που θα πρέπει να γνωρίζουν τα άτομα τα οποία θέλουν να ακολουθήσουν την Οστεοπαθητική ως μία μορφή θεραπείας είναι:

1ον θα πρέπει να είναι σίγουροι, ότι ο επαγγελματίας υγείας που επισκέπτονται έχει την κατάλληλη εκπαίδευση και πιστοποίηση για να εφαρμόσει την Οστεοπαθητική

2ον για να είναι αποτελεσματική μία θεραπεία Οστεπαθητικής, θα πρέπει οπωσδήποτε να συνδυάζεται με το κατάλληλο πρόγραμμα θεραπευτικής άσκησης, αλλά και με τις απαραίτητες αλλαγές τόσο στις καθημερινές όσο και στις κινητικές συνήθειες του ασθενή.